dijous, 21 de febrer del 2013

El Fotoperiodisme



El fotoperiodisme, periodisme fotogràfic, periodisme gràfic, fotoreportatge o reportatge gràfic és un gènere de fotografia i també de periodisme.



Història

El fotoperiodisme va néixer a finals del segle XIX, de la necessitat que tenia la premsa de mostrar les imatges de les notícies que publicava d’una manera més realista i fidedigna, alhora que reduïa el tems del procés d’impressió d’imatges. S'ha desenvolupat gràcies a que el periodisme ha integrat la imatge com mitjà objectiu i representatiu d'un fet.


Orígens

La primera imatge que pot ser considerada el primer document de la premsa il·lustrada va ser la que va aparéixer l'any 1842 a The Illustrated London News, i era un dibuix que mostrava l'intent d'assassinat de la Reina Victòria.


A més de la manca d'entussiasme de certs sectors per les il·lustracions publicades, el reportatge fotogràfic havia de superar altres reptes, entre els quals es trobava el problema de com fer arribar la fotografia a la pàgina impresa. Durant els anys 50 del segle XIX els diaris Frank Leslie's Illustrated Newspaper i Harper's Weekly ja havien començat a reproduir fotografies dels esdeveniments rellevants a les seves pàgines; ho feien pel mètode habitual de reproducció en aquells moments a Anglaterra i als Estats Units, que consistia a passar les fotografies a dibuix i després a gravat en fusta, i llavors ja eren aptes per a ser impreses.

David Bassaganya B*ch

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada